Definitive Guide Yangın Kapısı için
Definitive Guide Yangın Kapısı için
Blog Article
Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara isabetli şekilde yerleştirilen yekta kanatlı yangın bapsı, hariçarı güzel açılacak şekilde kullanılır.
Z tipi yangın merdiveni ismini dokumalış şeklinden allıkır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;
Yangın kabilinden ivedili durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini mideeriye hapseder.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Dairesel yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda emniyetliği bulmak muhtevain mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı dizayn antrparantez elementlere karşı esirgeme sağlamlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut müstacel bir durumda insanların yeğni bir itmesi ile içeriden dışarıya yakınlarında açılmaktadır.
Yangın bapları yararlanma vadiına gereğince, rengine gereğince ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara Yangın Çıkış Kapısı tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması dundaki gibidir
Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin yol ve öteki özellikleriyle yanında konumlandırılması gereken yerler ortaya konmuşdolaşma.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen yerlere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her saat azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan araştırmalar, yangın çıbanlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Tekrar sadece 6 dakikalık kesik bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla binaların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal allıkır. Böylelikle bünyelardan çıkış imkânsız evet. En hayır dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Binalarda mevcut yangın bapları ve esas bapların katı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu panik çabucak bapnın çabucak açılması midein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Tamlanan bu devran dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını söylem etmektedir. Fakat bu konuda titiz yetişmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman dahi dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.